După 2 ani de pauză cel mai dulce festival din Prahova a revenit la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După ce în 2021 și 2022 pandemia a pus "piedică" apicultorilor să se reunească la festivalul lor preferat, în 2023 aceștia și-au putut expune din nou marfa în fața publicului câmpinean. Peste 100 de apicultori, producători individuali și firme de profil au venit la Casa Tineretului în acest weekend pentru a participa la cea de-a XVI-a ediției a Târgului Mierii.

Evident, mierea a fost vedeta principală din ultimele trei zile, dar s-au găsit și multe alte produse tradiționale care să stârnească interesul participanților. Pe lângă produsele apicole și-au făcut apariția și celebrele produse tradiționale, cărora câmpinenii le-au simțit lipsa în ultimii ani. Pastrama, brânzeturile, cărnurile, vinul și palinca de la producători autentici și-au făcut și ele loc pe tarabe, printre produsele apicole.

Apicultorii au venit cu delicii din miere, unul dintre cele mai sănătoase produse pentru organismul omului și tocmai de aceea mulți câmpineni au dorit să își achiziționeze cel puțin unul din produsele care sunt considerate un adevărat izvor de sănătate. Tincturile din propolis drese cu diferite fructe sau plante aromate au fost și ele la mare căutare.

De la evenimentul, ce s-a desfășurat pe o perioadă de trei zile, nu au lipsit nici concursurile, în cadrul cărora apicultoriii amatori au putut câștiga diferite premii din domeniu, iar negustori au dat liber la degustarea bunătăților.

Vremea a fost, de asemenea de partea producătorilor participanți, dar și a câmpinenilor, care au avut un motiv în plus să iasă din case.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Apicolă “Valea Prahovei” și s-a bucurat de prezența a peste o sută de producători și comercianți de produse apicole.

 

Felix Precup